Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbógolyó

30 perc
egyszerű
olcsó
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót, a kekszet és a lekvárt egy tálban összegyúrjuk. A masszából golyókat formázunk, és minimum 30-40 percre a hűtőbe vagy 15 percre a mélyhűtőbe tesszük.
  2. A felkockázott étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd langyosra hűtjük.
  3. A golyókat megmártjuk a csokimázban, tálcára tesszük, és mimimum 30 percet (vagy egy éjszakát) a hűtőben pihentetjük. Reszelt citrom- vagy narancshéjjal díszíthetjük.

    A RECEPT VIDEÓN >>> 

MÉZES ZSERBÓ EGYSZERŰEN>>> 

ZSERBÓ POHÁRKRÉM>>> 

ZSERBÓS RAKOTT PALACSINTA>>> 

Annál finomabb lesz, minél jobban lehűtjük a még csoki nélküli golyókat, így ugyanis roppanósra szárad rajta a bevonat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss