Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó VII.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 4 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 g sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg baracklekvár
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaníliás cukor
  • A csokoládé bevonathoz:
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: 1. Langyosra melegítjük a tejet, hozzákeverünk 2 teáskanál cukrot, és beletesszük az élesztőt. Hagyjuk felfutni.

2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a sütőport és egy csipet sót. Kézzel az egészet jól összedolgozzuk.

3. Amikor összeálló, homogén tésztává gyúrtuk, a tésztát 3 egyenlő részre vágjuk. A lapokat kinyújtjuk tepsink méretére (ez általában 35x25 cm). Figyeljünk, hogy a tészta ne legyen túl nagy, inkább legyen kisebb, mert még kelni fog.

4. A töltelék hozzávalóit keverjük össze egy nagy tálban. Terítsük az egyik lapot a tepsi aljába. Kenjük meg lekvárral, hintsük meg a diós keverékkel. Helyezzük rá a második lapot, ezt is kenjük meg lekvárral és szórjuk meg dióval.

5. Borítsuk le a harmadik lappal úgy, hogy mindenhol fedjen. Hagyjuk kelni szobahőmérsékleten még egy órát. Sütés előtt szurkáljuk meg a tészta tetejét egy villával.

6. 180 C-fokon addig sütjük, míg a teteje egyenletes világospiros lesz (kb. 15 perc). A megsült tésztát hagyjuk kihűlni. Alacsony lángon felolvasztjuk a csokoládét, folyamatos kevergetés mellett, majd a tészta tetejére öntsük. Hagyjuk a mázat megdermedni.

7. Szeleteljük téglalap vagy rombusz formára. Jó étvágyat kívánunk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss