Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást és a sütőport. Jól összedolgozzuk, majd a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket tepsi méretű lapokra nyújtjuk, de tészta ne érjen egészen a széléig mert kelésnél terjeszkedik még.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, cukorral elkevert darált dióval megszórjuk, majd ráhelyezzük a következő lapot, és ugyanezt a műveletet folytatjuk, amíg össze nem áll a sütemény. Az utolsó, legfelső lapot már nem kell megkenni.
A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd pihenni hagyjuk 1/4 órát, végül megkenjük a fehérjével is, és újabb 1/4-1/2 órát pihentetjük. Végül villával egyenletesen szurkáljuk meg a tetejét.
30 perc alatt előmelegített 180 fokos sütőben megsül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre