Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó tallér

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg vaj
  • fél citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió + porcukor
  • baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: Összedolgozzuk a tésztához a sütőporos lisztet a zsírral, a vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 db tojással és fél citrom reszelt héjával.

Kinyújtjuk a tésztát, és az alsó kört közepes méretű koronggal, majd a felső korongot egy nagyobb koronggal kiszaggatjuk.

Amikor kiszaggattuk, megtöltjük úgy, hogy az alsó rétegre diót teszünk, majd jön a lekvár és a végén megint dió, és ráhelyezzük a nagyobb korongot.

Előmelegített sütőben megsütjük.

A mázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, és jól elkeverjük, de már nem a vízgőz felett, majd rákenjük a kisült, már kissé kihűlt tallérokra.

Megjegyzés

Isteni lesz a tallér. Sokáig eltartható, így az ünnepek előtt is elkészíthető. - blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss