Elkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
A cipókból 4 lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre