Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölben feloldott élesztőt, kevés sót és a 2 tojássárgáját. Könnyen formálható tésztává gyúrjuk. Fél órát pihentetjük.
4 cipót formálunk belőle, és közepes tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és 3 részre osztjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd az első lapot a tepsibe helyezzük, megkenjük barack- vagy málnaízzel, és beszórjuk a töltelék harmadával. Ezt ismételjük a második és harmadik lappal, végül a negyedik lappal befedjük.
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütjük. Amikor kihűlt, rácsra borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk. Tehát az alja lesz a teteje, amit lekvárral megkenünk, és csokoládémázzal bevonunk. A mázhoz a csokoládét gőz fölött feloldjuk, és az olajjal simára keverjük. Amikor kissé kihűlt, de még könnyen kenhető, akkor vonjuk be vele a tésztát.
Díszíthetjük a mázat őrölt dióval, dió gerezdekkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre