Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, a rumot, a tojássárgákat és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk, négy részre osztjuk. Egyenként 2 mm vastagra nyújtjuk. Vajjal megkent sütőlapra tesszük az első lapot. Ezen elkenjük a töltelék egyharmadát, azaz a darált dióval elkevert cukrot, lekvárt és a két tojásfehérje habját, reszelt citromhéjat.
Egy tésztalappal beborítjuk, erre kerül a töltelék másik egyharmada, a harmadik tésztalappal befedjük, és így tovább. Felülre tésztalap kerül. A tetejét tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk, 170 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt a tészta, olvasztott csokoládéval vagy tortabevonóval bevonjuk, rombusz alakú szeletekre vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre