Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk, majd minden hozzávalót összeöntünk, és a tésztát jól összegyúrjuk. 4 egyenlő részre osztjuk, vékonyra kisodorjuk a lapokat. Kikent, lisztezett tepsibe helyezzük az első lapot, melyet megkenünk lekvárral, majd rászórjuk a cukrozott diót, és egy másik lapot ráhelyezünk. Így folytatjuk, míg végül az utolsó lapot is ráhelyezzük. A tetejét megböködjük, majd 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Ezután hagyjuk kihűlni a kész tésztát, s közben elkészítjük a csokimázat. Az ehhez szükséges hozzávalókat kimérjük, összekeverjük és felforraljuk. A kihűlt tészta tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre