hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós zserbó

60 perc
mester
átlagos
1 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ezután a masszát három részre osztjuk, 2/3 részébe kakaóport szórunk. A kizsírozott tepsibe először az 1/3 rész sárga tésztából kinyújtott lapot helyezzük. Ezután megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.
  2. A 2/3 rész kakaós tésztát megfelezzük, az egyiket kinyújtjuk. Óvatosan ráhelyezzük a lekváros, diós rétegre, majd ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Ezután rásimítjuk azt a túrókrémet, amihez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót, majd botmixerrel simára keverjük. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.
  3. A túrókrém tetejére helyezzük a másik kinyújtott barna lapot, amelyet villával picit megszurkálunk. Közepes hőfokon sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy mikor jó. Amikor kihűlt, a tetejét tortabevonóval bevonjuk, vagy vaníliás porcukrot szitálunk rá. Utóbbi lépés nem fontos, ezek nélkül is nagyon finom. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss