hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó paleo változatban

60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 27,5 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg kókuszliszt
  • 7,5 dkg kókuszzsír/margarin
  • 1/2 dl rizstej
  • 1 dl rizstejszín
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg eritrit
  • 1 darab tojás
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 7,5 dkg porrá őrölt eritrit
  • 1 üveg baracklekvár (cukor nélküli, házi)
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé (GM, steviával édesített)
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 5 dkg porrá őrölt eritrit
  • 5 dkg francia drazsé a díszítéshez

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.
  2. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra. A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. A darált diót elkeverjük az eritrittel. Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal.
  3. Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt. Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az olajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Maréknyi francia drazséval megszórjuk, dermedni hagyjuk, majd karácsonyfa alakúra igazítjuk, egy sablon segítségével.
  4. Végül 5 dkg kókuszzsírt habosítsunk ki 5 dkg porrá őrölt eritrittel, és készítsünk a fánkra "girlandot".

Megjegyzés

Nem szeretjük a gluténmentes lisztkeverékeket, így a zserbóra is kellett megoldást találnom. Ilyen lett. Tudom a francia drazsé nem cukormentes, de nekem csak a gluténmentességre kellett törekednem. Cukor nélküli díszítő cukorkák is kaphatóak. A formázásnál a lehulló daraboknak a család apraja-nagyja örülni fog, ha véletlenül mégsem, gyúrjuk össze kókuszgolyónak! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss