hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó IX.

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 75 dkg liszt
  • 45 dkg vaj
  • 3 evőkanál tej
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált dió
  • cukor
  • baracklekvár
  • pici citromhéj
  • A tetejére:
  • 20 dkg csoki
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, míg a tölteléket elkészitjük.

A darált diót 10-15 dkg cukorral és pici reszelt citromhéjjal összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tepsit vajjal kikenjük.

A tésztát 4 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk. Az első lapot a tepsibe simítjuk, a dió felével egyenletesen megszórjuk. A második lapot lekvárral kenjük meg. A harmadik lapra a maradék dió kerül, majd az utolsó lappal befedjük. Egész tojással megkenjük.

A zserbót az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

Ha kihűlt, a kevés olajjal felolvasztott csokival bevonjuk. Ha megkötött a csoki, téglalap alakúra felszeljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss