Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó, ahogy Gizi készíti

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 nagy tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • csipetnyi sütőpor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • darált dió
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • baracklekvár
  • A csokimázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 5 dkg vaj
  • pár kanál forró víz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tejet meglangyosítjuk, összekeverjük egy pici cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a tojást és a felfuttatott élesztőt, jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát.

A töltelékhez mennyiségeket azért nem írtam, mert mindenki az ízlésének megfelelő mennyiségű tölteléket használ. Mi úgy szeretjük, ha jó sok töltelék van a tésztalapok között. A diót a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, az egyik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe. A baracklekvárral ízlés szerint megkenjük, megszórjuk a diós-cukros keverékkel. Kinyújtjuk a második tésztát, és a tetejére helyezzük. Ezt a lapot is szintén jól megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a diós-cukros keverékkel. A a harmadik tésztát is kinyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. Szobahőmérsékleten kb. 1 órán át pihentetjük.

Végül a tetejét villával megszurkáljuk, tejjel vékonyan lekenjük, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a teteje szép pirosra sül.

A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tetejét olvasztott csokoládéval vagy házilag készített mázzal bevonjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss