A szobahőmérsékletű margarint, a lisztet, porcukrot, tojást és a sütőport sima tésztává gyúrunk, majd 15 percet pihentetjük hűtőben.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első darabot kinyújtjuk (kb 25*35 cm) és tepsibe helyezzük. Rákenjük a baracklekvár felét, majd rászórjuk a darált dió felét.
A következő tésztát kinyújtjuk, a töltelékre helyezzük, megkenjük a maradék lekvárral és megszórjuk a maradék dióval.
Az utolsó tésztát is kinyújtjuk, a töltelékes részre helyezzük. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe helyezzük.
A süteményt alacsony lángon (kb. 150 fokon) kb. 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
Az étcsokoládét pár csepp olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.