Az élesztőt felfuttatom a cukrozott, langyos tejben. A liszthez adom a sütőport, elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a cukrot, a tojást és a felfuttatott élesztővel összegyúrom.
A tésztát 3 részre osztom, egy 25X30 cm-es tepsi méretűre kinyújtom az első lapot, beleteszem a tepsibe a tésztát. Megkenem a lekvár felével, majd erre rászórom a dió és porcukor keverékének felét. Következik a második lap. Ezt megkenem a lekvár másik felével, megszórom a maradék cukros dióval. Tetejére teszem a harmadik lapot.
Így hagyom állni egy órán át. Ekkor villával megszurkálom és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, kb. 25-30 percig, ha már világosbarna a teteje, akkor jó.
Amikor kihűlt csokimázzal borítom be. A csokikat gőz felett felolvasztom az olajjal és egyenletesen a süteményre kenem.
Kihűlés után kockákra vágom, de szokták rombusz alakúra is.