Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zseniális ez a trükk! Így lesz pontos méretű a piskótalap a süteményekhez - Videó

A tortákhoz, süteményekhez nem mindig kerek formájú piskótát kell sütni, a tepsi pedig csak ritkán pont akkora négyszög, amekkora nekünk kell. Mutatunk egy zseniális trükköt, amivel pontosan akkora méretű piskótalapot tudsz sütni, amekkorára szükséged van!

A piskóta önmagában is finom, de sütés előtt potyogtathatunk bele meggyet vagy cseresznyét is, sőt a kisült süteményt akár vaníliasodóval is leönthetjük. A piskóta azonban nem is elsősorban önmagában finom, hanem torták alapjaként és rétegeként zseniális. A legtöbb torta kerek, de vannak olyan sütemények, amelyek négyszögletesek és nem kapni hozzájuk a megfelelő méretű tortaformát. Szerencsére létezik egy zsenális trükk, amivel egy sütőtepsin is megfelelő méretű piskótát tudsz sütni!

Így lesz pontos méretű a piskótalap a süteményekhez!

Ha bohém csemegét vagy piramis szeletet készítenél, esetleg egy többrétegű tortát állítanál össze, de nincs pont megfelelő méretű, szögletes tortaformád, akkor próbáld ki ezt a trükköt!

Fogj egy sütőpapírt és egy filctollal rajzold meg a kívánt formát és méretet. A sütőpapír rajzolt felét fordítsd lefelé és így tedd a sütőtepsire vagy gáztepsire. A filccel rajzolt minta átlátszik papíron (és nem fogja meg a süteményt), így már nincs más dolgod, mint a piskótatésztát a vonalak közé önteni és elsimítani, majd pedig készre sütni. Nézd meg videón is a trükköt!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss