Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsemlekockás túrógombóc

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és meleg sütőben megszárítjuk (vagy előző nap szikkadni hagyjuk). A túrót szitán áttörjük, és egy tálban összekeverjük a zsemlekockákkal. Hozzáadjuk a felvert tojást, majd összedolgozzuk a liszttel, 1 ek zsemlemorzsával és 1 csipet sóval.
  2. A masszából lisztezett kézzel gombócokat formázunk. Egy nagyobb edényben enyhén sós vizet forralunk, és a gombócokat a forrásban levő, nem lobogó vízben kb. 15 percig főzzük.
  3. Közben a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a maradék zsemlemorzsát és pirosas barnára pirítjuk. Beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat, és a tejföllel megöntözve tálaljuk.

A túrógombóc-készítés titkai

Ezek is érdekelhetnek

Friss