Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsemlegombóc petrezselyemmel

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szikkadt zsemléket kockára vágjuk, és zsiradékban megpirítjuk.
  2. Egy tálba szedjük, majd leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és 1 órát állni hagyjuk, hogy a zsemle jól megszívhassa magát a tejjel.
  3. A zsemlekockákat egy szűrőkanállal kiszedjük a tejből, egy másik edénybe halmozzuk, majd beleütjük a tojásokat, beletesszük az apróra vágott petrezselmet, sóval ízesítjük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű tészát kapjunk.
  4. 10 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálva belőle, lobogó sós vízben 5-10 perc alatt kifőzzük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss