Elkészítés: A zsemléket vékonyan felszeletelem. A tojássárgákat összekeverem a cukorral, majd a tejjel. Ebbe mártogatom bele a zsemleszeleteket óvatosan, nehogy szétessenek/ázzanak. Egy kiolajozott tepsibe lerakom a zsemleszeletek felét egymás mellé. Rászelem az almákat, rászórom a darált diót (amihez keverek egy kis cukrot), a mazsolát, és rákanalazom a lekvárt. Ezután jön a zsemle másik fele. Előmelegített, kb. 150 fokos sütőbe tolom, fél óráig sütöm, majd kiveszem, ráöntöm a tojásfehérjékből vert, kicsit megcukrozott kemény habot, és így sütöm még 10-15 percig, amíg kicsit megbarnul a teteje.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!