Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, félkarikákra vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A májat megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony csíkokra daraboljuk. A szalonnát szintén vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és megfuttatjuk rajta. Belekeverjük a paprikacsíkokat, majd pár perc alatt összepirítjuk.
Felforrósítjuk az olajat, erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a májat (a belseje lehet még rózsaszín). Levesszük a tűzről, összekeverjük a szalonnás-hagymás paprikával. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, és jól összeforgatjuk.
Ezután a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, és beletöltjük a májat.
A sütőben 5-10 percig sütjük, hogy a zsemle megpiruljon, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre