Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zselici húsos-májas leves

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst és a zöldségeket kockára, a hagymát és a szárnyasmájat apróra, a petrezselyem- és kaporzöldet finomra vágjuk, a gombát felszeleteljük.

A zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, majd együtt pirítjuk tovább. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük, kevés vízzel vagy alaplével felengedjük, félpuhára pároljuk.

Ekkor beletesszük a gombát, a szárnyasmájat, a kaprot meg a petrzselyemzöldet, hozzáöntjük a maradék alaplevet. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Világos rántással berántjuk, még egyszer összeforraljuk. Tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss