Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsázsás-petrezselymes burgonyakrémleves

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított salottahagymát vékonyan felkarikázzuk, a meghámozott burgonyát kisebb kockákra vágjuk. Fazékban felhevítjük a vajat, majd rádobjuk az előkészített zöldségeket és rövid ideig pároljuk. Felöntjük az alaplével, kb. 2 ek kivételével hozzáadjuk a tejszínt, majd felforraljuk és mérsékelt tűzön főzzük kb. 20 percig.
  2. A leöblített petrezselyem leveleit lecsipkedjük, a zsázsát ollóval levágjuk. A zsázsából egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a petrezselyemmel együtt a levesbe szórjuk, és a félrehúzott fazékban botmixerrel pürésítjük. Végül a levest megsózzuk, megborsozzuk, és adagonként tányérokba merjük. A félretett tejszínnel és zsázsával díszítve kínáljuk.

Minden, amit a zsázsáról tudni érdemes >>> 

Tavaszi burgonyás krémleves recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss