Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsályás tyúk szalonnában sütve

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az egész tyúkot kivül-belül sózzuk, ételízesítővel is meghintjük, borsozzuk, a fokhagymát és az összekötött zsályát a hasüregbe tesszük.

A mellén fellazítjuk a bőrt, aládugdossuk a 6-8 zsályalevelet, majd sűrűn betakarjuk vékony szalonnaszeletekkel.

Az egészet alufóliába zárva tűzálló tálba tesszük – ebben fogjuk tálalni – előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél kb. 1 óráig sütjük. A fólia alatt nemcsak vajpuha lesz a húsa, de a szalonnával együtt gyönyörűen megpirul.

Amíg a hús sül, el lehet készíteni a köretet. A fólia miatt nem kell locsolgatni a húst. Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss