A sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magjait kikaparjuk. A húsát kb. 2,5 cm-es kockákra vágjuk, és tűzálló tálba tesszük. Rácsipkedünk 3 dkg vajat, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk 4 db felaprított zsályalevéllel. 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 30 percig sütjük, vagy amíg a sütőtök megpuhul.
A gnocchit forró, sós vízben kb. 3 perc alatt kifőzzük, vagy amíg feljönnek a víz felszínére, majd leszűrjük.
A gnocchit a sült tökhöz keverjük, és megszórjuk további 4 db felaprított zsályalevéllel. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd megszórjuka reszelt parmezánnal.További 3 dkg vajat csipkedünk rá, és visszatesszük a sütőbe 10 percre. Aranybarnára sütjük, majd tálaljuk.