Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsályás-sonkás pulykarolád

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet pulykamellfilé
  • 4 szelet levegőn szárított sonka /pl. fekete erdei, pármai stb./
  • 8 db friss zsályalevél
  • 1 kg burgonya
  • ízlés szerinti mennyiségben: cukkini, spárgatök, friss paprika
  • tört chilipaprika
  • 4 szál friss rozmaringág
  • zsályalevél
  • kakukkfű
  • törött bors
  • zöldfűszeres panírmorzsa
  • piros paradicsom
  • 2,5-3 dl olaj

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kissé meglapogatjuk, csipetnyit sózzuk, borsozzuk, rátesszük a zsálylevelet /2 levelet szeletenként/, a hajszálvékony sonkaszeletet, majd szorosan felgöngyöljük, és fogvájóval megtűzzük.

Megtisztítjuk, negyedeljük a burgonyát és rozmaringos-sós vízben puhára főzzük, leszürjük, hagyjuk leszáradni. A zöldségféléket felkarikázzuk, és az időközben felforrósított olajban kisütjük a zsályalevéllel, a rozmaringágal és a tört csilivel együtt. Szürőlapáttal
kiszedjük, papírtörlőre rakjuk. Ugyanebben a zsiradékban ropogósra sütjük a burgonyát.

Végül a húsroládokat sütés előtt olajjal átkentünk, zöldfűszeres panírmorzsában megforgatjuk, majd az olajban kisütjük.

Tálaláskor a roládokat szeleteljük, majd a fűszeres sült burgonyával és zöldségekkel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss