Előkészítés: A hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát és a szalonnát felaprózzuk, a fokhagymát áttörjük. A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A hagyma felét és a szalonnát egyszerre megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és a zsályát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, saját levében puhára pároljuk. Végül belekeverjük a paradicsompürét és annyi vizet, hogy mártás sűrűségű legyen. Közben a maradék hagymát megfonnyasztjuk az olajban, rádobjuk a rizst, 1 percig erős tűzön pirítjuk, aláöntjük a bort, hagyjuk elpárologni. Megszórjuk a kurkumával, majd merőkanalanként, és mindig csak annyit, amennyit a rizs felvesz, hozzáadjuk a forró húslevest, és folyamatosan keverve puhára főzzük (vigyázat, nehogy szétfőjön!). Lefedjük, 10 percig pihentetjük-puffasztjuk, majd mélytányérokba simítjuk és a tetejükre szedjük az apróhúst levével együtt. Néhány zsályalevélkével díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre