Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsályás pulykanyársak

MME MME
4/5
60 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A pulykahúst leöblítjük, szárazra törölgetjük, vékonyan felszeleteljük A szeleteket nagyobb vágódeszkára fektetjük, letakarjuk folpackkal, hogy a rostok ne roncsolódjanak, és szelíden kiverjük, sóval, borssal meghintjük. A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, a fokhagymát áttörjük, a hagymát finomra vágjuk. A zsályaleveleket leöblítjük. A szárzellert megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. A babot hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A paradicsomot kiemeljük a levéből, és vékony gerezdekre, csíkokra vagy kockákra vágjuk.
Elkészítés: A hússzeleteket megkenjük a fokhagymával, ha túl nagyok, kb. 3-4 cm széles, összesen 12 hosszanti csíkra vágjuk. Lefektetünk a munkalapra 1 zsályalevelet, arra 1 szalonnaszeletet, majd 1 húscsíkot, szorosan feltekerjük, fogvájóval megtűzzük vagy vékony zsineggel átkötjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a margarint, hirtelen megpirítjuk benne a roládokat, aláöntjük a bort, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (25-30 perc). Közben az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk levével együtt a paradicsomot, majd a zellert, és bazsalikommal, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, félig lefedve 20 percig főzzük. Beletesszük a babot, 2-3 percig forraljuk, majd a húshoz adjuk, és az egészet összeforrósítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss