Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsályás-olívás tészta ropogós cukkinivel

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg csavart tészta
  • tengeri só
  • 30 dkg cukkini
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 4 ek olívaolaj
  • 10 dkg piros kápia paprika
  • 12 dkg paradicsom
  • 1 csokor zsálya
  • 1 ek reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg reszelt ementáli sajt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1.  A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. A főzőléből félreteszünk 0,5 dl-t, majd szűrjük a tésztát. 
  2. 20 dkg cukkinit kimagozunk, és hasábra vágjuk. Besózzuk, és 10 percig pihentetjük. Papírtörlővel felitatjuk a felesleges nedvességet. A hasábokat megforgatjuk a lisztben, majd aranyszínűre sütjük. 
  3. Az olívaolajat felforrósítjuk, és 1 percig pirítjuk rajta a kimagozott, feldarabolt paprikát. Hozzáadjuk a leforrázott, meghámozott és felkockázott paradicsomot, és további 1 percig pirítjuk együtt. A megmaradt felszeletelt cukkinit, valamint a nagyobb darabokra tépett zsályaleveleket a többihez keverjük. Ízlés szerint megborsozzuk, majd felöntjük a főzőlével. 
  4. Beleforgatjuk a tésztát és a sajtok felét. Ráhalmozzuk a cukkinihasábokat, majd a megmaradt reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
A tésztánál úgy időzítsünk, hogy a tészta és a cukkinihasáb egyszerre legyen kész. A ragut előre elkészíthetjük, hogy csak melegíteni kelljen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss