Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsályás nyúlcomb mustármártásban

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítése: Apróra vágjuk a hagymát, és a nyúlcombokkal együtt a felolvasztott, forró vajon kb. 10 percig pirítjuk. Felöntjük fehérborral, sózzuk, borsozzuk, majd beledobjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet és a zsályát (csak ha szárított!!! ha friss, akkor csak a végén!!!), és 1 gerezd fokhagymát. Addig főzzük, míg a bor el nem párolódik. Ekkor adjuk hozzá a mustárt és 2 dl tejszínt, majd lefedjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

A gombát felszeleteljük, kevés vajon / olívaolajon megpirítjuk, majd borsozzuk, hozzáadjuk a maradék fokhagymát zúzva, és egy kevés kakukkfüvet. Meglocsoljuk a maradék tejszínnel, és alaposan kiforraljuk.

A sütőből kivett nyúlcombokról a tejszínes gombamártáshoz öntjük a pecsenyelét, kicsit összekeverjük a két ragut, majd beleforgatjuk a közben kifőzött tagliatelle tésztát. Tálra szedjük, mellé tesszük a nyúlcombokat, és azonnal tálaljuk.

Ha sikerül friss zsályához jutnunk, akkor azt akkor keverjük a mustáros mártásba, mielőtt beraknák a sütőbe!

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje, köszönet érte. Ezt a tartalmas levest a provence-i gasztrokurzusok főztük az olvasókkal együtt.

Fotó: S.Faragó Gyöngyi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss