hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsályás borjúborda polentalepénnyel

60 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 8 szelet borjúborda
  • bors
  • 3 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 marék friss zsálya
  • 20 dkg szeletelt füstölt sonka
  • A polentalepényhez:
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 ek vaj
  • 1 l tej
  • 20 dkg kukoricadara
  • 10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés


  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztben. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, meghevítjük, és 2-3 percig sütni kezdjük rajta a bordaszeletek (mindkét oldalát). Ezután az összes hússzeletre 1-2 zsályalevelet rakunk, lefedjük 1-1 szelet sonkával, és tovább sütjük mindkét oldalukat 1-1 percig. Tálalásig a bordaszeleteket melegen tartjuk.
  2. A polenalepényhez a lila hagymákat meghámozzuk, felszeleteljük, és megdinszteljük 1 ek vajon. Megmelegítsük a tejet, hozzáadjuk a kukoricadarát, sózzuk, és folyamatosan kevergetve besűrűsítjük.Ekkor hozzáadjuk a maradék vajat és a parmezánt.
  3. A masszát kivajazott hőálló tálba simítjuk, és a tetejére szedjük a lila hagymát. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Amikor langyosra hűlt, felszeleteljük, és ezzel tálaljuk a zsályás bordát.

SAJTOS RAKOTT BROKKOLI 

DIÓS ZABPELYHES KEKSZ 

 

Ezek is érdekelhetnek