Elkészítése: A tálalás előtti napon a tojások sárgáját a citromlével és 10 deka cukorral egy forró vízfürdőbe állított edényben habverővel habosra verjük. A tealevelet 2 deci vízzel leforrázzuk, majd 10 percnyi állás után a zselatint belekeverjük. Ezt a tojásmasszába szűrjük, majd ismét a vízfürdőbe állítjuk, és alaposan felverjük. A tűzről lehúzzuk és hűlni hagyjuk. Közben a tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt krémbe forgatjuk. Amint kezd megkötni, az ugyancsak keményre vert tejszínt is hozzáadjuk. Egy legalább 5 centi magas formába öntjük, lefedjük, és másnapig hűtőszekrényben állni hagyjuk. Tálaláskor a teakrémből fejenként 3-3 nagy galuskát szaggatunk, és a tányérokon apróra vágott pisztáciával vagy mandulával megszórva, citromfűlevelekkel díszítve kínáljuk.
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés
1 adag 990 kJ, 235 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre