Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, és kb. fél órára hűtőbe teszem. A spárgákat megmosom, a végüket levágom, és az alsó harmadát hámozom csak meg. A fejeket levágom, félreteszem. A spárgákat sós vízben 5 percig főzöm, majd hozzáadom a félretett fejeket, és további 2 percig még főzöm. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem, és hagyom lecsöpögni. A gorgonzolát villával szétnyomkodom, hozzákeverem a tejfölt, majd a tojást, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Kiveszem a tésztámat a hűtőből, a kétharmadával kibélelek egy tortaformát, a maradékból pedig a tortaforma oldalara is teszek végig, kb. 3 centi magasan. Jól odanyomkodom a formához. Ezután belerakom a spárgákat az aljára, majd ráöntöm a gorgonzolás keveréket. Előmelegített sütőben (légkeverésel 180 fok) kb. 30-35 perc alatt készre sütöm. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre