Elkészítés: A hagymákat aprítom, a cukkinit karikára vágom, a krumplit megpucolom, kockára vágom. A petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.
Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, s elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót. 10 perc elteltével jöhet a petrezselyem.
Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöldspárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.
A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort (elhagyható), egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem, majd újra felforralom.
Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal. Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre