hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldspárga saláta mediterrán hangulatban

5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A salátához:
  • 50 dkg zöldspárga
  • 2 db sárga vagy narancsszínű kaliforniai paprika
  • 3-4 db kisebb, zamatos paradicsom
  • 1 kisebb fejes saláta apró szeletekre tépkedve
  • 10-12 db fekete olívabogyó
  • A spárga főzéséhez:
  • 3/4 l víz
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál cukor
  • Az öntethez:
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kevés só

Elkészítés

Elkészítés: A paprikákat 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Akkor készültek el, ha héjuk foltokban feketére sült. A paprikákat nylonzacskóba dobom, és kb. 10 perc elteltével meghámozom, kicsumázom, 1 cm-es kockákra vágom.

Amíg a paprikák sülnek, meghámozom, majd sós-cukros vízben nagyjából 6-8 perc alatt roppanósra főzöm. Gyorsan jeges vízbe dobom a kész spárgasípokat, így megőrzik szép zöld színüket. Nagyjából 3-4 cm-es darabokra vágom, a legértékesebb csúcsokat félreteszem.

A paradicsomokat forró vízbe dobva meghámozom, kis gerezdekre szeletelem, ha nagyobbak a paradicsomok, érdemes felkockázni. Az olívákat felkarikázom, a salátaleveleket finomra tépkedem.

A salátaleveleket a paprikakockákkal és az olíva nagy részével összeforgatom, a paradicsomszeleteket és a spárgacsúcsokat elrendezem a saláta tetején, néhány karika olívával díszítem. Frissen tartó fóliával lefedve 10-15 percre beteszem a frizsiderbe, hogy minden összetevő azonos hőmérsékletűre hűljön.

Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe töltöm, alaposan összerázom, csak tálaláskor locsolom a salátára.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss