Elkészítés: A pesztóhoz a petrezselymet apróra vágom, 1 bő teáskanálnyit félreteszek, a többit turmixgép poharába töltöm. Hozzáadom a mandulát, az olajat, a citromlevet és a sajtot, sózom, borsozom, és előbb közepes, majd nagyobb fokozaton krémesre zúzom. Ha szükséges, a végén még ízesítem. Tálra halmozom.
A spárgákat meghámozom, fás végüket eltávolítom. Egy mély serpenyőben vizet forralok, sóval, cukorral, citromlével ízesítem, ebbe teszem szépen sorban a spárgákat. Akkora serpenyőt érdemes választani, amiben elférnek az egész spárgák úgy, hogy az ízesített főzővíz ellepi őket. A spárga vastagságától függően 8-10 perc alatt roppanósra főzöm, majd jeges vízbe dobom, hogy ne veszítsenek a színükből.
A főzőléből egy keveset kiveszek és leforrázom vele a paradicsomokat, így könnyen lehúzható a héjuk. A maradék főzőléből remek leves készíthető később is. A paradicsomokat félbevágom, teáskanállal eltávolítom a belsejüket. Ez szintén felhasználható később leveshez, szószhoz. A fél paradicsomokba pesztót kanalazok. A zöld pesztó tetejére egy pöttynyi sajtkrémet biggyesztek.
A spárgákat kötegekben elrendezem egy csinos tálon. Jócskán kanalazok a petrezselymes pesztóból, megszórom a félretett apróra vágott petrezselyemzölddel. A paradicsomokat mellé helyezem, lehűtve tálalom.