hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségsaláta almával

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. A almát, a tököt meghámozzuk, megmossuk, hosszú csíkokra vágjuk, az almát meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A lilahagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
Elkészítés: A kelbimbót leszűrjük, és ha kihűlt, a bimbókat félbevágjuk. A zöldségeket és az almaszeleteket nagy salátástálba tesszük, óvatosan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Állni hagyjuk. A kenyeret kis kockákra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, és ropogósra pirítjuk benne a kenyérkockákat. A salátára szórjuk, tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 219 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek