hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olaszos zöldség-raguleves

MME MME
4.4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészületként előző este áztassuk be a babot.
  2. Tisztítsuk meg az összes zöldséget és daraboljuk egyforma méretűre. Közben megfőzzük a beáztatott babot.
  3. A hagymát és a leveskockát annyi vízzel öntöm fel, hogy szűken ellepje. 5 percig főzöm. A tejfölt és fél dl vizet simára keverem a liszttel.
  4. Az előfőzött babot és az összes többi, még nyers zöldséget lábosba teszem, ráöntöm a hagymás levet, beleszórom a fűszereket, és felforralom. Fedő alatt 5 percig főzöm, végül beleöntöm a lisztes tejfölt, és beleszórom a vágott petrezselyemzöldet.
  5. Fedő nélkül kiforralom, közben óvatosan kevergetem, hogy a zöldség ne törjön. Magában is nagyon jó, de száraz hús mellé szaftos köret.

 

Ezek is érdekelhetnek