Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves vegyes zöldségekből

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket tetszés szerint, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

Felhevített zsiradékban dinszteljük a zöldségeket addig, amíg a zöldségek széle enyhe pírt kap. Rádobjuk a vöröshagymát, néhány percig együtt dinszteljük, majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Meghintjük a liszttel, és felengedjük kb. 1,5 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Amint felforr, beleadjuk a zöldborsót, az apró kockára vágott burgonyát és a leveskockát.

Takarékon főzzük kb. 15 percig, majd hozzáadjuk a levestésztát, és együtt főzzük kb. 10 percig.

A végén meghintjük az aprított petrezselyemmel, tovább nem főzzük.

Rövid pihentetés után tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss