Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves tésztával (Minestra di Verdure)

MME MME
3/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 db filézett csirkemell,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 2 gerezd tört fokhagyma,
  • 1 csomó felkarikázott újhagyma,
  • 1 mokkáskanál só,
  • 2 db sárgarépa,
  • 2-3 szál metélőzeller,
  • 1 db piros, vastag húsú paprika,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 csésze száraz fehérbor,
  • 1 liter húsleves,
  • 1 db babérlevél,
  • 1 kávéskanál kakukkfű és ugyanennyi rozmaring,
  • 100 g olasz levestészta (pl: Semini vagy Pastina),
  • só,
  • bors,
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje,
  • 1 csésze reszelt parmezán

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott csirkemelleket a felforrósított olajban elősütjük. Belekeverjük a fokhagymát és a hagymát, meghintjük a mokkáskanálnyi sóval, rövid ideig együtt dinszteljük. A vékony csíkokra vágott többi zöldséget is hozzáadjuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, felöntjük a borral, majd a húslevessel. A leveshez hozzáadjuk a fűszereket, majd tíz percig kis lángon főzzük. Ezután forrásig hevítjük, hozzáadjuk a levestésztát, melynek típusától függően még pár percig főzzük a zöldséglevest. Végül utánízesítjük szükség szerint sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyem zöldjével, és sajttal megszórva, forrón feladjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss