Zöldségleves sajtgombóccal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára vagy kockára vágjuk.
  2. A zöldségeket egy fazékba tesszük, felöntjük 3 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát és elkezdjük főzni. 
  3. A sajtot lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a lisztet, a borsot és a sót. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle. Ha a levesben a zöldségek már majdnem puhák, akkor felforraljuk és beletesszük a gombócokat és kb. 5 percig főzzük. Ha elkészült, a hagymákat kivesszük a levesből.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss