Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves rizzsel és húsgombóccal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek rizs
  • 8 dl víz
  • 40 dkg darált sertéscomb
  • 1 szelet kovászos kenyér
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés

  1. A póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd megpirítjuk az olívaolajon. Rászórjuk a rizst és néhány percig pirítjuk.
  2. Felöntjük a vízzel, megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon, lefedve főzzük kb. 20 percig.
  3. Közben egy tálba tesszük a darált húst, a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kovászos kenyeret és a finomra aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk, majd nedves kézzel apró gombócokat formázzunk belőle.
  4. Óvatosan beletesszük őket a forrásban lévő levesbe, és kb. 10-15 percig főzzük még. Kevés aprított petrezselyemmel tálaljuk.

9 TARTALMAS HÚSGOMBÓCLEVES, AMIVEL AZ EGÉSZ CSALÁD JÓLLAKIK >>> 

3 SZUPER LEVESBETÉT, AMIT KÖNNYŰ ELKÉSZÍTENI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek