Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves pirított májgombóccal

45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát, répát, fehérrépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük és hozzáadjuk a borsót, az ételízesítőt, egy pici sót, borsot és felöntjük, kb. 1,5 liter vízzel.
  2. Egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát és a kenőmájast. (A búzadarához pontos mennyiséget nem írok mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől. A lényeg, hogy jól formázható nem túl lágy, de nem is túl kemény masszát kapjunk.)
  3. Egy serpenyőbe étolajat hevítünk majd a masszából formázott golyókat átforgatjuk benne. Amikor aranybarnák, papírtörlőre szedjük őket. Amikor már a zöldségek majdnem megfőttek, a gombócokat beletesszük a levesbe és készre főzzük. A pirított gombócoktól pikáns ízvilágú levest kapunk.

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>>

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

Megjegyzés

Tavaszi zsenge borsóból a legfinomabb! - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss