Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves pirított májgombóccal

45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A zöldségleves burgonyát, répát, fehérrépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük és hozzáadjuk a borsót, az ételízesítőt, egy pici sót, borsot és felöntjük, kb. 1,5 liter vízzel.
  2. A pirított májgombóc elkészítéséhez egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát és a kenőmájast. (A búzadarához pontos mennyiséget nem írok mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől. A lényeg, hogy jól formázható nem túl lágy, de nem is túl kemény masszát kapjunk.)
  3. Egy serpenyőbe étolajat hevítünk majd a masszából formázott golyókat átforgatjuk benne. Amikor aranybarnák, papírtörlőre szedjük őket. Amikor már a zöldségek majdnem megfőttek, a gombócokat beletesszük a levesbe és készre főzzük. A pirított gombócoktól pikáns ízvilágú levest kapunk. 

Megjegyzés

Tavaszi zsenge borsóból a legfinomabb! - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss