A májgombócokhoz beáztatjuk a zsemléket a tejbe. Összeturmixoljuk a megtisztított, lehártyázott, felaprított májat, a tojást, a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát, továbbá egy kevés sót. Azután hozzáadjuk a kinyomkodott, kisebb darabokra tépkedett zsemlét, a finomra vágott snidlinget, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, de formázható állagú masszát kapjunk. Lefedve 20 percre a hűtőbe rakjuk.
A leveshez megtisztítjuk a zöldségeket. A hagymát finomra vágjuk, a répát felkarikázzuk, a zellert félbe vagy háromfelé vágjuk. A zöldségeket megpirítjük a felhevített olajon, majd az alaplével feöntjük, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Ezután közepes lángon addig főzzük, amíg a répa majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzákeverjük a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit.
A májas masszából benedvesített kézzel kis gombócokat formázunk, a levesbe forgatjuk azokat, és további 8-10 percig főzzük. Forrón, a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre