Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves kacsaszívvel

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom, a póréhagymát, újhagymát, répát, petrezselyemgyökeret, paprikákat karikára, a karalábét, krumplit, zellert kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a zeller- és petrezselyemleveleket nagyobb darabokra, a kacsaszíveket félbevágom.

A hagymát egy lábasban kacsazsírban megdinsztelem, majd ráteszem a kacsaszíveket, s fehéredésig sütöm, belerakom a zöldségeket (a gomba és a petrezselyem, valamint a zellerlevél kivételével, ezt majd később adom hozzá), dinsztelem. Végül fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, s főzöm. Kb. 20 perc elteltével beleteszem a gombát és a zöldeket, s tovább főzöm mindaddig, míg a kacsaszív megpuhul. (Nekem ez kb. 2 óra után sikerült, ezért fenntartásokkal fogadom azon bejegyzéseket, melyek csak 20 perces főzést tartanak szükségesnek. A szív a legkeményebb izomzat, kizártnak tartom, hogy 20 perc alatt megpuhul.)

Mikor már majdnem kész, öntök hozzá egy kevés fehérbort, és tálalok.

Ezek is érdekelhetnek

Friss