Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves grízgaluskával

30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított zöldségeket felkockázom, és az olajon megforgatva, ételízesítővel megszórva lefedem, és hagyom párolódni.
Amikor már majdnem megpuhultak, megszórom a őrölt fehérborssal, majd felengedem annyi vízzel, hogy leves legyen belőle. Szórok még rá ételízesítőt vagy beledobok 1 leveskockát, és megvárom, míg felfő.

Közben az 1 tojást felverem villával, teszek bele kicsi sót és annyi grízt, hogy szaggatható, de ne túl kemény galuskák legyenek majd belőle.

Kanállal beleszaggatom a levesbe, és pár percig hagyom, hogy együtt gyöngyözzön az egész, majd végül megszórom a vágott petrezselyemzölddel.

Megjegyzés

Gyorsan és változatosan készíthető zöldségleves. Mindig éppen olyan zöldséget teszek bele, aminek szezonja van. Így ősszel-télen kerül bele kelbimbó, de ha van gomba otthon, akkor abból is dobok bele pár fejet.
- siklitimi

Ezek is érdekelhetnek