A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A megmosott répát és tököt meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és néhány percig pirítjuk. Meghintjük liszttel, egy csipet őrölt paprikával, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és kis lángon főzzük, fedő alatt kb. 25 percig.
A gombóchoz összedolgozzuk a darált csirkét a felvert tojásfehérjével, a cukrozatlan tejszínnel, valamint egy kevés sóval és borssal. A húsmasszából nedves kézzel kb. diónyi gombócokat formázunk. Mindet a leveshez adjuk, és az egészet további 10 percig főzzük.
Közben a tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. A leveshez adjuk, majd megsózzuk az egészet, és egy kevés frissen facsart citromlével ízesítjük.