Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves gazdagon, csirkegombóccal

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A megmosott répát és tököt meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és néhány percig pirítjuk. Meghintjük liszttel, egy csipet paprikával, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és kis lángon főzzük, fedő alatt kb. 25 percig.
  2. A gombóchoz összedolgozzuk a darált húst a felvert tojásfehérjével, a tejszínnel, valamint egy kevés sóval és borssal. A húsmasszából nedves kézzel kb. diónyi gombócokat formázunk. Mindet a leveshez adjuk, és az egészet további 10 percig főzzük.
  3. Közben a tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. A leveshez adjuk, majd megsózzuk az egészet, és egy kevés frissen facsart citromlével ízesítjük.

EGYSZERŰ ZÖLDSÉGLEVES HÁZI MÁJGALUSKÁVAL>>> 

ZÖLDSÉGLEVES SAJTGOMBÓCCAL>>> 

OLASZ ZÖLDSÉGLEVES MÁJGALUSKÁVAL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss