Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves burgonyagombóccal

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg sárgarépa és fehérrépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 10 dkg karalábé
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • morzsolt lestyán
  • morzsolt petrezselyem (még jobb, ha friss)
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1/2 zöldpaprika - aprítva
  • tört chili ízlés szerint
  • A burgonyagombóchoz:
  • 30 dkg tisztított, kockára vágott főtt burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál zsír
  • 1 tojás
  • őrölt feketebors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyagombóchoz a burgonyát tisztítva, kockára aprítva sós vízben megfőzzük. Áttörjük, a lisztet, a tojást, a zsírt és a fűszereket hozzáadjuk, összegyúrjuk, pihentetjük, amíg a leves elkészül.

A zöldségeket kockákra, a hagymákat és a zöldpaprikát finomra aprítjuk.

Felhevített olajban a zöldségeket a hagymákkal magas hőfokon kevergetve addig dinszteljük, ameddig a nagyja levét elfővi. Felengedjük kb. 1,8 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, lestyánnal, petrezselyemmel, ízesítővel fűszerezzük, és főzzük kb. 15 percig, majd vizes kézzel fürjtojás nagyságú krumpligombócokat eresztünk bele. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a leves felszínére.

Rövid pihentetés után tálalhatjuk. Finom, ízletes leves.

Ezek is érdekelhetnek

Friss