Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségkocsonya

MME MME
3.5/5
60 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a megtisztított és kis egyforma kockákra vágott zöldségeket a következő módon főzöm meg: a vizet fazékban felforralom, beleszórom az ételízesítőt, és beleteszem a sárgarépát. Az újraforrástól számított 5 perc múlva a répát leszűröm. A leszűrt levet ismét felforralom, ezután a zellert főzöm benne néhány percig. Végül a kukoricát és a zöldborsót egyszerre beleteszem, és ugyancsak megfőzöm. A leszűrt lébe szűrőn keresztülcsavarom a citromlevet. Tetszés szerinti formát folpack fóliával kibélelek.

Elkészítése: a zselatint kis lábosba szórom, majd ráöntök 1 dl hideg vizet. Ötpercnyi áztatás után a meleg zöldséglevet apránként hozzáöntve simára keverem. (Ha a zselatinszemcsék nem oldódnak, akkor az összes levet kis lángra teszem, és folyamatosan kevergetve feloldom.) Az előkészített forma aljára kevés levet öntök, amit hűtőszekrényben megdermesztek, majd rákanalazom az összekevert zöldséget. Meglocsoljuk a zselatinos lével, majd annyi időre teszem be a hűtőszekrénybe, amíg meg nem dermed. Végül az összes lével felöntöm. Az edényt befedem, és legalább fél napig hűtöm. Tálalás előtt a zöldségkocsonyát tálra borítom, és ízesített kefirrel vagy tejföllel, esetleg paradicsom- vagy tartármártással kínálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss