hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséggombócok

MME MME
2 4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg zöldbab
  • 10 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • bő olaj

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk, és felaprítjuk.

Elkészítés: A zöldségeket a gomba kivételével enyhén sózott vízben, a forrástól számítva kb. 10 perc alatt kissé ropogósra főzzük. Leszűrjük, és jól lecsurgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a gombát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolódik. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt zöldségeket, összekeverjük, meghintjük a liszttel, kicsit együtt pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és kevergetve 2-3 percig lassú tűzön pároljuk, amíg sűrű massza lesz. Levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az olajat kb. 170 fokra (amikor a beledobott kis darabka sisteregve feljön a tetejére) felforrósítjuk. A kihűlt masszából vizes kézzel kis gömböket formálunk, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd a forró olajban 3-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 210 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss