Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséggel töltött fasírttekercs

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségkeveréket sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük. A darált húshoz hozzáaduk 1 tojást, a zsemlemorzsát, a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket és a kockára vágott és olajon megdinsztelt vöröshagymát. Beletesszük az áttört fokhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.
  2. A zöldségkeverékhez hozzáadunk 2 tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon a massza. Fóliára terítjük a húst, majd elosztjuk rajta a zöldséges masszát, és szorosan feltekerjük a fólia segítségével. 
  3. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, megkenjük 1 felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Ezt a fasírozottat azért ajánlom, mert nem feltétele a köret, salátával is lehet fogyasztani. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss