Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk. A feleket - vágott oldalukra fordítva - az forró sütőben 20 percig sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd belsejüket kikaparjuk és fölaprítjuk.
Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és kis lángon a vajon megfonnyasztjuk. Közben a gombát meg a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk a hagymára szórjuk. Nagy lángon 4-5 percig pirítjuk, végül a csíkokra metélt sonkát is belekeverjük.
Eddigre a padlizsán is elkészül, a kikapart belsejét a zöldséges-sonkás keverékhez adjuk, megsózzuk, a liszttel meghintjük, még 1 percig tovább sütjük, majd a tejszínt ráöntjük, kevergetve 1-2 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik. Az erős paprikakrémmel tüzesítjük, majd a padlizsánok üregébe töltjük.
A reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben nagy lánggal 15 percig sütjük.
Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre