Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséggel rakott padlizsánladik

MME MME
3.9/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 padlizsán
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 4 szál szárzeller
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál chili vagy paprikakrém
  • A tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • aprított petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk. A feleket - vágott oldalukra fordítva - az forró sütőben 20 percig sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd belsejüket kikaparjuk és fölaprítjuk.

Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és kis lángon a vajon megfonnyasztjuk. Közben a gombát meg a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk a hagymára szórjuk. Nagy lángon 4-5 percig pirítjuk, végül a csíkokra metélt sonkát is belekeverjük.

Eddigre a padlizsán is elkészül, a kikapart belsejét a zöldséges-sonkás keverékhez adjuk, megsózzuk, a liszttel meghintjük, még 1 percig tovább sütjük, majd a tejszínt ráöntjük, kevergetve 1-2 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik. Az erős paprikakrémmel tüzesítjük, majd a padlizsánok üregébe töltjük.

A reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben nagy lánggal 15 percig sütjük.

Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss